Meijer in Het Parool

Schoenhandel Meijer wordt genoemd in een artikel van Het Parool waarin de PC Hooftstraat wordt vergeleken met Parijs vanwege de komst van vele internationale modehuizen.

Jort Kelder, die voor het tv‐programma Bij ons in de PC geregeld buurtte in Oud‐Zuid, komt ook aan het woord. Hij noemt de komst van de internationale modehuizen juist een 'ongelooflijke verarming'. "Als ik door mijn wimpers naar de straat kijk, weet ik niet of ik in Sjanghai, Hamburg of Milaan ben. Alles is hetzelfde geworden. "Hij koestert zaken als Meyer, die volgens hem nog authentiek zijn."

Klik op het logo van Het Parool hiernaast om het hele artikel te lezen.

 

Bij ons in de PC 

 
Bij ons in de PC is een televisieprogramma van de Nederlandse televisie. Het programma werd uitgezonden door de KRO sinds 2007 en het werd gepresenteerd door Jort Kelder.

In een van de afleveringen in 2011 ging wijlen Hendrik van de Steenhoven een dagje naar de hoofdstad om nieuwe schoenen te kopen...... bij Meijer op de PC hooftsraat.


Het Parool/PS van de week

Redactioneel item over Schoenhandel Meijer in de modespecial van het septembernummer van de PS.

Het artikel, Vintage op zolder, gaat over de zolder van Meijer, waar een verborgen verzameling schoenen ligt te wachten op een tweede kans.


Fotografie: Dorine Henning
Foto-idee Mare Nieborg & Tessa Vos

 

3 Commercials 

 
Voor Schoenhandel Meijer ontwikkelde Atelier Rimal een commercial waarin de 3 vestigingen van weleer een hoofdrol speelden.

Er is gekozen om een drieluik te maken om alle vestigingen een eigen presentatie te geven. Aan het eind van iedere commercial wordt duidelijk dat er 3 varianten van de commercial zijn. Bij alle vestigingen is gekeken naar de karakteristieke eigenschappen van de desbetreffende winkel.

In de video hiernaast komen alle drie de commercials voorbij.


Meijer in Zeg eens AAA

Zeg eens Aaa was een van de langstlopende en populairste Nederlandse sitcoms.

In een van de Afleveringen van Zeg eens AAA uit 1984 moeten Mien en Koos afdansen, worden ook een hoop schoenen gepast bij......... Schoenhandel Meijer op de PC Hooftstraat!

Hiernaast is het fragment met de schoenen terug te vinden.